Dapur Tanpa Sempadan...

Tuesday, May 3, 2011

ASPARAGUS GORENG TELUR

This is 1 of my feberet vegetable...sgt2 sedap..nyum3..tpi disebabkan masa nk masak sayur ni bhn2nye tidak mencukupi..aku pon belasah jele guna telur...heheheh..whtever it is, its still wallah2....marbeles!!!!
Sila abaikan saprah yg digunakan itew yea...heheheh..yg penting isi dlm pinggan tu...Meh kite layan resipi sat...


BAHAN-BAHAN:


3biji bawang putih (lebih pon xpe)


2biji bawang merah
Sebiji lada benggala/capsicum (leh je tambah lgi dgn sayur2an yg lain)


2biji telur (udang pon boleh gek)


Sedikit garam & minyak masak (guna olive oil also can)



CARA-CARA:


1. Tumiskan bwg putih & bwg merah yg telah dicincang. Goreng hingga naik bau & kekuningan. Jgn lupe masukkan garam secubit rasa.


2. Masukkan telur & kacau hingga agak2 hancur. Lepas tu terus je masukkan segala sayur2an tadi dan kacau hingga agak2 layu. (Jgn layu sgt sebab nanti zatnya xde dah)


3. Tadaaaa...lauk pun siap utk dihidangkan bersama-sama nasi panas/boleh je makan begitu sajew...hehehhe...

* Resipi ni leh je diubahsuai lagi...kalau tak suka mkn telur...leh je guna udang/daging cincang*



SELAMAT MENCUBA!!!!

2 comments:

  1. amboi sdp 2..sygnya ntah bile la kite nk pndai makan syuq.huhu.

    ReplyDelete
  2. lorr..ang x ske mkn sayuq ka, mas??? ang kna mkn...klu btol2 ang nk diet & nkkn kulit yg canteyk tau!!! heheheh...

    ReplyDelete